Εταιρικό Προφίλ
Προϊόντα και Λύσεις
Τεχνική Υποστήριξη
References
Nέα
 
 • virtualization & cloud hosted service
 •  
 • δικτυα δεδομένων
 •  
 • τεχνολογικές υποδομές
 •  
 • ασφάλεια & διαθεσιμότητα δεδομένων
 •  
 • συστήματα διαχείρισης
 •  
 • διαχείριση συστημάτων Microsoft & Messaging
 •  
 • προμήθεια προϊόντων
 •  
  vdi
      VIRTUALIZATION

  Διαρκής ανάγκη για ευελιξία

  Μέχρι πρόσφατα, η έννοια «πηγαίνω στη δουλειά» προϋπόθετε την καθημερινή μετακίνηση προς ένα συγκεκριμένο κτίριο γραφείων. Από τη στιγμή που η ασύρματη τεχνολογία μπήκε στη ζωή μας, η ανάγκη για μετακίνηση άρχισε να γίνεται πολύ πιο σχετική, καθώς ο χώρος εργασίας μπορούσε να είναι ένα δωμάτιο σπιτιού ή τα διάφορα γραφεία των πελατών. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε σε περισσότερες ώρες αποδοτικής εργασίας, μεγάλη αύξηση της παραγωγικότητας και έκρηξη στην αγορά notebooks και γενικότερα mobile workforce.

  Σήμερα ωστόσο, το εταιρικό προσωπικό ζητά ακόμα περισσότερα: κυρίως αναμένει ένα ολοκληρωμένο μοντέλο οργάνωσης της εργασίας που θα του επιτρέπει να επιτελεί τα καθήκοντά του σε οποιαδήποτε στιγμή, από οπουδήποτε και χρησιμοποιώντας οποιεσδήποτε συσκευές. Με άλλα λόγια οι υπάλληλοι των επιχειρήσεων χρειάζονται ένα περιβάλλον ΙΤ που να υποστηρίζει τα φορητά workstyles, αλλά και τα πιο εξελιγμένα παραγωγικά εργαλεία,  συμπεριλαμβανομένων των δικών τους notebooks, tablets, netbooks και smartphones.

  Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αναγνωρίζουν πλέον τα κέρδη ως προς την παραγωγικότητα που προσφέρουν τα mobile workstyles, ωστόσο διακρίνουν την πιθανότητα αυξημένης περιπλοκότητας, παραβιάσεων της ασφάλειας και παράλληλης αύξησης των εξόδων υποστήριξης.

   

  VDI-in-a-Box: απλότητα, ταχύτητα και άμεση απόσβεση της επένδυσης

  Η HP και η Citrix έρχονται να διαλύσουν τα σύννεφα της αμφιβολίας προσφέροντας μια λύση που υποστηρίζει το mobile workforce με ασφάλεια και γρήγορη απόσβεση κόστους. Το Citrix® VDI-in-a-Box™ είναι μια all-in-one λύση VDI (Virtual Desktop Infrastructure), η οποία επιτρέπει στους διαχειριστές Windows® desktop να διανέμουν κεντρικά διαχειριζόμενα virtual desktops σε οποιονδήποτε χρήστη, κάθε στιγμή και σε οποιαδήποτε συσκευή, με κόστος μικρότερο από αυτό των καινούργιων PCs. Το VDI-in-a-Box είναι διαθέσιμο με τη μορφή εικονικής εφαρμογής και εκτελείται σε standard servers (HP Proliant DL380p Gen8), ελαχιστοποιώντας την ανάγκη για ακριβές υποδομές datacenter. Είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να επιτρέπει στους διαχειριστές desktop να αξιοποιούν τις δυνατότητές τους στο έπακρο. Βασισμένο στην εξελιγμένη τεχνολογία Citrix® HDX™, το απαράμιλλο hardware της HP και τις άδειες χρήσης των προγραμμάτων της Microsoft, το VDI-in-a-Box προσφέρει άμεση απόσβεση επένδυσης (ROI –Return On Investment), καθώς είναι απλούστερο και οικονομικότερο στην εγκατάσταση, τη χρήση και τη διαχείριση σε σύγκριση με τα τυπικά PCs.

  Το virtualization αποτελεί ίσως την πιο γοργά αναπτυσσόμενη τεχνολογία στον χώρο του IT Management σήμερα. Πρόκειται για ένα πολυεπίπεδο μοντέλο computing που αξιοποιεί τη χρήση πολλαπλών «Εικονικών Μηχανημάτων» (Virtual Machines), με τελικό στόχο την ενοποίηση των επιχειρηματικών servers και εφαρμογών και την απλοποίηση των υποδομών ΙΤ.

  Στα γενικά οφέλη από την υλοποίηση λύσεων virtualization περιλαμβάνονται:

  • Βελτιστοποίηση της ανάπτυξης και διαθεσιμότητας των εφαρμογών σας
  • Δυνατότητα επιλογής μιας λύσης με τον ιδανικό συσχετισμό τιμής/απόδοσης
  • Δραστική μείωση του συνολικού κόστους των τμημάτων ΙΤ και των λειτουργικών εξόδων, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρικού ρεύματος και του κλιματισμού
  • Απλοποίηση της διαχείρισης ΙΤ
  • Συνολική αύξηση της παραγωγικότητας
  • Ελαχιστοποίηση της διασποράς των servers
  • Εφαρμογή σύγχρονων, πιστοποιημένων τεχνολογιών, ικανών να ανταποκριθούν στις σύγχρονες επιχειρηματικές προκλήσεις
  • Επιλογή συνεργατών με άμεση διαθεσιμότητα, που θα παρέχουν υποστήριξη σε βάθος χρόνου
  • Υποστήριξη legacy εφαρμογών
  • Συγχώνευση των workloads και των πόρων σε λιγότερα συστήματα
  • Ταυτόχρονη λειτουργία πολλαπλών λειτουργικών συστημάτων
  • Βελτιστοποίηση της χρήσης hardware

   Επιπρόσθετα, επιλέγοντας τη λύση VDI-in-a-Box επωφελείστε από τα παρακάτω:

  • Ενσωματωμένες δυνατότητες self-service – χάρη στην εξελιγμένη τεχνολογία vDisk το προσωπικό της επιχείρησης, οποτεδήποτε χρειαστεί μια νέα εταιρική εφαρμογή, μπορεί να την εξασφαλίσει χωρίς την παρεμβολή κάποιου διαχειριστή, κερδίζοντας έτσι σε χρόνο, ευελιξία και παραγωγικότητα.
  • Βελτιστοποιημένη, χαμηλού κόστους διαχείριση desktop η τεχνολογία Personal vDisk αξιοποιεί ένα και μοναδικό master image προκειμένου να δημιουργήσει τα desktops, διατηρώντας παράλληλα την εξατομίκευση των εφαρμογών και των δεδομένων του κάθε χρήστη, με τελικό αποτέλεσμα έως και 65% χαμηλότερα κόστη σε χώρους αποθήκευσης.
  • Ταχύτατη ανάπτυξη – μπορείτε να εγκαταστήσετε  VDI-in-a-Box στον HP Proliant DL380p Gen8 server σας και να το ενεργοποιήσετε σε λιγότερες από δύο ώρες, ξεκινώντας άμεσα τη διανομή virtual desktops στο προσωπικό σας, δίχως την ανάγκη σχεδιασμού και υλοποίησης κάποιας εξειδικευμένης αρχιτεκτονικής ή την προμήθεια και χρήση πρόσθετων υποδομών.
  • Προβλέψιμο κόστος και σταθερή απόδοση – είτε χρησιμοποιείτε έναν μόνο HP Proliant DL380p Gen8 server είτε διαθέτετε κάποια συστοιχία (farm) πολλαπλών τέτοιων servers, η απόδοση ανά server παραμένει πάντα σταθερή, απαλλάσσοντάς σας έτσι από πρόσθετα κόστη ή αυξομειώσεις απόδοσης.
  •  Ενσωματωμένη υψηλή διαθεσιμότητα για την προστασία των χρηστών στην περίπτωση server failure δίχως την απαίτηση για κοινόχρηστο storage – αξιοποιώντας το μοντέλο υψηλής διαθεσιμότητας Ν+1 μπορείτε απλά να προσθέσετε έναν επιπλέον HP Proliant Gen8 server στο δίκτυό σας και το σύστημα θα ισορροπήσει αυτόματα το φορτίο στο σύνολο των servers. Σε περίπτωση server failure, όλα τα desktops επανισορροπούν διαμέσου όλων των υπόλοιπων servers.
  • Εμπλουτισμένη, high-definition end-user πρόσβαση στις εφαρμογές – οι εφαρμογές παρέχονται με ασφάλεια, ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιείται κάθε φορά. Χάρη στις τεχνολογίες Citrix HDX και Receiver, το προσωπικό απολαμβάνει υψηλές αποδόσεις σε περιβάλλοντα ευρυζωνικών (WAN) ή τοπικών (LAN) δικτύων.
  • Διασφαλισμένη απόδοση log-in – το προσωπικό σας διαθέτει πρόσβαση στην πληροφορία που χρειάζεται, όταν τη χρειάζεται, ακόμη κι αν ένας μεγάλος αριθμός χρηστών βρίσκεται συνδεδεμένος την ίδια στιγμή.
  • Ολοκληρωμένα επίπεδα solution-level απόδοσης – για την πλήρη ικανοποίηση των απαιτήσεων του ΙΤ προσωπικού σας, όλα τα περιεχόμενα σε software και hardware διαθέτουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, έτσι ώστε να δουλεύουν στην εντέλεια.

  Λύσεις με έμπνευση, από την Precicom 

  -Η Precicom, είναι μια ελληνική εταιρεία με μακροχρόνια εμπειρία στον χώρο των Ολοκληρωμένων Λύσεων Πληροφορικής και αποτελεί Preferred Partner της HP. Τα τελευταία χρόνια η Precicom έχει εξειδικευτεί στα προϊόντα και τις λύσεις virtualization and access management της πολυεθνικής εταιρείας Citrix, της οποίας αποτελεί Gold Partner από το 2006.

  -Επιχειρηματικός στόχος της Precicom είναι η παροχή υψηλής ποιότητας εξειδικευμένων λύσεων που συνενώνουν και κεντρικοποιούν τους servers και τις εφαρμογές, απλοποιούν τις ΙΤ υποδομές και προσφέρουν εντυπωσιακή μείωση του κόστους κτήσης και διαχείρισής τους. Επιπροσθέτως, βελτιώνουν τη διαθεσιμότητα των ΙΤ υπηρεσιών, αυξάνουν την απόδοση και τη χρήση των συστημάτων και εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία των κρίσιμων επιχειρησιακών διαδικασιών.

  -Οι σύμβουλοι και οι μηχανικοί της Precicom είναι εξειδικευμένοι και πιστοποιημένοι από τους κατασκευαστές στην αρχιτεκτονική του virtualization και μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε την καλύτερη δυνατή λύση για την εταιρεία σας. Χρησιμοποιούν εξειδικευμένες και εγκεκριμένες μεθοδολογίες υλοποίησης (Professional Services), οι οποίες έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί επιτυχώς για πολλά χρόνια σε άλλους οργανισμούς.

  -Με τη χρήση εγκεκριμένων μεθοδολογιών (Precicom Professional Services), η εξειδικευμένη ομάδα συμβούλων της Precicom εξετάζει την υπάρχουσα μηχανογραφική υποδομή (κεντρικά συστήματα, τερματικά, δίκτυα,…) και τους επιχειρησιακούς στόχους της εταιρείας σας, προκειμένου να αξιολογήσει εάν η χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών virtualization σε έναν ή περισσότερους τομείς της μηχανογραφικής σας υποδομής θα επετύγχανε τις άμεσες ανάγκες και τους μακροπρόθεσμους επιχειρηματικούς σας στόχους.

  -Οι τεχνολογίες virtualization που προσφέρει η Precicom, σε συνεργασία με τις ΗΡ, Citrix και Microsoft, έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν λύσεις σε διαφορετικούς τομείς μέσα στο σύνολο μιας υποδομής ΙΤ, εξυπηρετώντας παράλληλα servers, applications, desktops και cloud hosted services.

  Cloud Hosted Services: Το μέλλον βρίσκεται στα σύννεφα
  -Η τεχνολογία virtualization σέβεται δύο πολύ σηµαντικά στοιχεία της επιχείρησης: Από τη µία µεριά, τις υπάρχουσες επενδύσεις και υποδοµές, και από την άλλη τις µελλοντικές. Με τη βοήθεια τεχνικών virtualization, τα παλιά συστήµατα αναβιώνουν καθώς το utilization αυξάνει, αλλά η επιχείρηση δεν χάνει τη δυνατότητα να ετοιµαστεί για το µέλλον. Είναι έτοιµη για την εποχή του cloud, των big data αλλά και του mobility.
  -Με άλλα λόγια, το virtualization υπερβαίνει την υλοποίησή του σε επίπεδο hardware και εξελίσσεται σε μια δύναμη που μεταμορφώνει τα τμήματα ΙΤ. Μια δύναμη και τεχνική που καθιστά για πρώτη φορά εφικτή τη δηµιουργία µιας ευέλικτης υποδοµής, η οποία µε τη σειρά της θα στηρίξει µία ευέλικτη επιχείρηση. Αυτό σηµαίνει ότι ο ίδιος ο ΙΤ οργανισµός µπορεί πλέον να µεταµορφώνεται κατά βούληση, µετατρέποντας το virtualization σε ένα στρατηγικό επιχειρηµατικό πλεονέκτηµα, µέσω της αξιολόγησης ανθρώπων, διαδικασιών και πολιτικών.
  -Οι σύγχρονες τεχνολογίες Server/Desktop Virtualization & Remote Access, σε συνδυασμό με την ύπαρξη, πλέον σήμερα και στην Ελλάδα, εξελιγμένων και ασφαλέστατων Data-Centers που χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες αυτές, υλοποιημένες μάλιστα σε υποδομές Υψηλής Διαθεσιμότητας (Clustered Storages, Firewalls, Power, Cooling, ...), παρέχουν τη δυνατότητα μεταφοράς μέρους ή όλης της μηχανογραφικής υποδομής μιας επιχείρησης στο Cloud.

  -Στο πλαίσιο αυτό η Precicom παρέχει ολοκληρωμένες Cloud Hosted Υπηρεσίες (Cloud Hosted Backup, Cloud Hosted Disaster Recovery, Cloud Hosted Customer Infrastructure).
     
  1 1
     
  1 1
   
  1 1
   
   
  microsoft logo
  -------------------------------------------------------------------------------------------------------
  b Server Virtualization b Application Virtualization b Desktop Virtualization b VDI-in-a-Box b Cloud Hosted Services
  PRECICOM AEBE --- Αγ. Παρασκευής 121, 152 34 Χαλάνδρι --- Τηλ.: 210 68 16 160 (12 Γραμμές) - E-Mail: info@precicom.gr